Alkalizujúca strava nielen pre zdravie, ale aj pre štíhlu líniu

Alkalizujúca strava

Alkalizujúca strava nielen pre zdravie, ale aj pre štíhlu líniu

Acido – bázická rovnováha organizmu môže byť v jej rôznych častiach odlišná. Avšak existujú určité hranice „od – do“, ktorých prekročenie môže znamenať poškodenie organizmu. Zložky prijatej potravy sa v tele a v obličkách menia na prekysľujúce a zásadotvorné, od ich pomeru sa odvíja, či je organizmus v norme, alebo je rovnováha naklonená niektorým smerom. Túto rovnováhu môže pomôcť zachovať vhodná strava, ktorá sa volá alkalizujúca strava. Informácie o nej hľadajte napríklad na http://www.supergreens.sk/superpotraviny-nase-produkty/odkyslovacia-kura. Z našich stravovacích návykov vyplýva, že konzumujeme najmä prekysľujúcu stravu. Jej škodlivé účinky sa neprejavia okamžite, ale až po mesiacoch, niekedy až rokoch. Alkalizujúca strava pomáha udržiavať organizmus zásaditým, čo so sebou prináša mnoho priaznivých účinkov. Preto okolo troch štvrtín našej stravy by mala tvoriť alkalizujúca strava. Alkalizujúca strava vplýva nielen na zdravotný stav, ale pomocou nej je možné zbaviť sa aj niekoľkých prebytočných kilogramov. Ak by sme chceli pre seba niečo urobiť, ak sa rozhodneme, že na našich tanieroch bude prevládať alkalizujúca strava, potom sa nemusíme obávať. Celkom bežné potraviny, ktoré sú dokonca mnohé veľmi obľúbené, dokážu s telom urobiť zázraky. Ktoré sem patria? Z ovocia najmä citróny a višne, zo zeleniny uhorky, cesnak, avokádo, paradajky, cvikla a mnohé iné. Ale zásadotvorné je aj tofu, fazuľa, klíčky, mandle, ale aj rybí olej, či ľanový a olivový. Je z čoho vyberať, len si treba nájsť to svoje najobľúbenejšie. Tešiť by nás mohlo vedomie, že konzumáciou týchto potravín robíme niečo pre svoje zdravie a možno aj štíhlu líniu.